teisipäev, 25. aprill 2023

Taormina


 Taormina linnake on Sitsiilia pärl, mis voolab kunsti ja lilleõitega palistatult kõrgetest mägedest alla rannikule ja mille iga põiktänav või platsikene võib panna õndsusest ahhetama. Niisiis sai Taormina külastamisest me kolmas äramärkimist vääriv seiklus.

Taormina on ürgvana. Parkimiskohtadele pole selles küll mõeldud. Aga meie pidime oma rendiauto ometi kuidagi ära parkima, et kogu ilu imetlema minna. Jätsime selle üsna mäetippu suht jaburale kohale ning hiljem selgus, et sellest polnud midagi. Itaalias on kõik väga suvaline. 

Mulle sai Taormina üsna kiiresti selgeks. Hoolimata arvukatest pisikestest tänavatest, mis võisid suubuda teab kuhu või otse merre, oli tema vääramatuks orientiiriks kõige massiivsema mäe tipul kõrguv valge rist. Piisas vaid pea kuklasse ajamisest ja juba ta paistiski. 

Taormina sarnaneb mõneti Jeruusalemma, mõneti aga Roomaga. Antiikteatri varemed on vägagi roomalikud, kuigi väheke väiksemad. Aga kõige hingematvam oli vaade, mis avanes sellesama teatri kohal asuva kohviku õuealalt, meeletust kōrgusest. Kui sinine meri, milline rikkalik rannik, kui palju ilu! 

Olen siiani Taorminast lummatud. Ja jäätis oli seal samuti imeline!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar