teisipäev, 9. jaanuar 2024

Sportlik uus aasta 1

 


Kõigepealt mäesuusatamine. 

Sõidad tõstukiga üles ja seejärel libistad end nõlvalt alla. Valid ise sõidukiiruse - kas sööstlaskudes otse või elegantselt sik-sak slaalomit sõites - ning raja - kas tasase ja turvalise või künkliku, pisut hüpekaid ja närvikõdi pakkuva. Mingeid imetrikke ei ole vaja teha, neid teeb poeg niigi, otse su silme all. Poisil on adrenaliini vaja, sellele ei saa vastu vaielda. 

Aga jah, see laskumine. Eestis ei saa seda tunnet pikalt kogeda, sest nõlvad on lühikesed ja suhteliselt lauged. Oleks need pikemad, sarnaneks mäesuusatamise tunne lendamisega. Sa lihtsalt tuhised, su silme eest möödub mägine loodus, mõned metsatukad, lagendikud, kuristikud. Aga sina ei mõtle mitte millelegi. Sest see tunne, kui suusad sulle üha suurema ja suurema hoo sisse annavad, mida intuitiivselt oma kehaga juhtides haldad, võttes seejuures siiski pisut suurema riski, kui tavapäraselt, on lihtsalt vapustav. Õnnehormoonide paitus, milles peotäis metsikust ja kirge. 

Kahju, et seda tihemini ei saa! Muidu oleks talv ehk talutavgi. Siiski - eilne käik ajas isu jälle peale. Ka lastele. Meie Loviisaga sõidame tavalist mäesuuska, Joss ostis endale trikikad ning Lisann on enda jaoks avastanud lumelaua. Me oleme nii tublid, kas pole! Kahju ainult, et J meiega ühineda ei taha. Samas, kõiki asju ei peagi ju üheskoos tegema. Vähemalt lubas ta, et tuleb meiega järgmisel korral kaasa. Pealtvaatama.   Tore seegi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar