kolmapäev, 18. september 2013

Killukesi 2

Trio on hea suuvärgiga. Täiskasvanutega on neil iseäranis hea klapp. Kuna aga lapsesuu on "lapsesuu", võib sealt kõike oodata. Hoian alati hinge kinni, kui kellegagi vestlust alustatakse- või kui kellegi kohta mulle midagi öelda soovitakse.

 Eile möödus meist spordihallis tumedanahaline sportlane. Kolmikud ei ole selle rassi esindajatega just liiga tihti kohtunud. Ka kodus pole neist minuteada kunagi juttu olnud. Ometi eksisteerib nende teadvuses miskipärast sõna "neeger".
Niisiis kangestusin hetkel, mil Loviisa meest silmas. Tema suurtes silmades süttis äratundmistuluke, ta sirutas näpu mehe poole ja tõmbas kopsud tugevasti õhku täis. Järgnema pidi ühesõnaline röögatus. Aga mina sööstsin välguna, haarasin tüdrukukesel käest ja hüüdsin, teeseldud põnevus hääles, ägedalt vastassuunda viibates: "Vaata, mis seal on!" See päästis hetke... Muidugi selgus koheselt, et seal pole midagi ja Loviisa teatas uudise "ma nägin neegrit" valjuhäälselt ära.
 Aga vähemalt ei lõppenud asi kohtukeissiga...

Täna käisime aga uue rongiga sõitmas. Sõitsime Keilasse ja tagasi. Rongis oli piletikontroll. Paks mees oma parimates aastates. Igati muhe onkel. Peale kontrollkäiku potsatas too mees otse meie kõrvalpinki ja pälvis koheselt Jossi jäägitu tähelepanu. Teate, kuidas ma kartsin, et poiss ütleb midagi mehe kehakaalu kohta! Tema leidis aga tolle olemuses hoopis teise pointi. Kas vähem taktitundetu, otsustage ise...
Ta viipas mehe poole, vaatas seejärel noogutades mulle otsa ning selgitas valjult üle vaguni: "Alguses ta oli noor..."

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar